bezár

Cookie irányelvek

Az EU 2009/136/CE rendelete és a vonatkozó jogszabályok értelmében tájékoztatjuk Önt, hogy ez a weboldal kizárólag saját cookie-kat használ.

Mik azok a cookie-k?

A cookie (vagy süti) olyan kisméretű szövegfájl, amely az Ön számítógépén tárolódik, amikor meglátogat egy weboldalt. Olyan adatokat tárol, amiket akkor küld el a weboldalnak, amikor Ön azon belül navigál, illetve amint a legközelebbi alkalommal újra felkeresi azt. Néhány cookie elengedhetetlen a weboldal bizonyos funkcióinak működéséhez, mint például a kosár vagy a bejelentkezés. Más cookie-k arra valók, hogy böngészési információkat tároljon, amelyek segítségével elemezni lehet a weboldal használatát, ehhez igazítva később bizonyos megjelenítendő tartalmakat.

Milyen módon előzhetem meg azt, hogy a cookie-k eltárolódjanak a számítógépemen?

Minden egyes böngészőben (Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari) egyenként kell beállítani a cookie (süti) preferenciákat. Rendszerint több lehetőség is rendelkezésére áll a cookie-k kezelésére: némelyek elfogadása; az összes elutasítása; bizonyos, már korábban tárolt cookie-k törlése; bizonyos weboldalak letiltása arról, hogy adatokat gyűjtsön az Ön számítógépén található cookie-k segítségével vagy harmadik féltől származó cookie-k blokkolása (harmadik féltől származó cookie: egy bizonyos weboldal van nyitva a böngészőben, viszont egy másik weboldal tárolja el a cookie-jait az Ön számítógépén).

Milyen cookie-kat tárolunk ezen a weboldalon?

Ez a weboldal kizárólag ilyen cookie-kat tárol:

1. Technikai Cookie-k - ezek elengedhetetlenek a weboldal futtatásához.
2. Funkcionális Cookie-k - ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a felhasználóink elérhessék az általuk igényelt szolgáltatásainkat.

Rendben
Felhívjuk figyelmét, hogy ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ. Ezek a weboldal megfelelő működéséhez szükségesek. A weboldal böngészésével Ön elismeri, hogy elfogadta a "Cookie irányelvekben" leírtakat és a webhely által használt sütiket.
/webshop?kereses=GURU
Hírek

Kenyeres pajtás

2018.10.24.

A kenyér talán a legrégebbi horogcsalik közé sorolható. Sokunk kezdte paprikás kenyérrel a kis keszegek üldözését. A kenyér, mint csali mintha feledésbe merült volna az utóbbi években, vagy csak keveset írnak róla?

Gyerekkorom horgászatához a paprikás kenyérgyurma olyan szervesen kötődött, hogy szinte elképzelhetetlen volt a horgászat nélküle. Mindenre horgásztunk vele. Kis úszós pecákon, vagy később a fenekező botok horgain is ott figyelt. Nem a nosztalgia mondatja velem, de nagyon szerették a halak, igaz nem is tudtunk olyan széles csali repertoárt kínálni, mint napjainkban. Később a kenyér, talán pont azért, mert felpörgött a csalik fejlődése, – pontosabban elérhetővé váltak az addig csak külföldi lapokban látott csodák–, mint horogcsali feledésbe merült. Bátran kijelenthetem, hogy méltánytalanul.

Kezdjük talán azzal, hogy miért érdemes lekenyerezni a halakat? Az egyik szempont az, hogy a kenyérből készült csalik és etetők még ma is nagyon fogósak. A keszegféléktől kezdve, a pontyfélékig bezárólag minden békés halunk előszeretettel fogyasztja. Nem mellékes az sem, hogy a kenyér mindenki számára könnyen hozzáférhető, és pénztárca barát csalétek.

Lássuk most a kenyér egy kevesek által ismert felhasználási módját, mégpedig a kenyér koronggal történő horgászatot.

 

Ehhez a  szendvics kenyereket használjunk. (Nekem a hazai kínálatból az úgynevezett amerikai szendvicskenyér vált be a legjobban. A lényeg, hogy azok az igazán jók ere a célra, amelyek inkább liszt, kevés szójaliszt felhasználásával készülnek. Mielőtt azonban egy speciálisan erre a célra gyártott kiszúróval, vagy egy régi top szettből készített lyukasztóval kiszaggatnánk a horogra valót, a kenyérszeleteket elő kell készíteni, a következők szerint.

Szükségünk van 4 szelet szendvicskenyérre és majd a korong készítéséhez egy okos kis szerszámra

 

A kenyérszeleteket tegyük mikrohullámú sütőbe, és 15 másodpercig a legmagasabb fokozatra állítva “melegítsük” fel.

 

A 15 másodperc nem kamu, pontosan ennyi időre állítsátok be a mikrót!

 

Az idő letelte után a kenyérszeleteket egy nyújtófa segítségével lapítsátok ki. Ha nincsen kéznél ilyen férfiembert nyúzó eszköz, egy üres üveg is megteszi :)

 

Jól látható a különbség. Nyújtás előtt és után


A kiszáradás ellen tegyétek nejlonzacskóba a kész szeleteket


Használata nagyon egyszerű. A korongokat egy megfelelő segédeszközzel könnyedén kiszúrhatjuk a szeletekből

 

Egyszerre 2-3 kis korongot is kiszúrhatunk

 

Most már csak fel kell tűzni a horogra


Készen is vagyunk

 

Természetesen hajszál előkére is feltudjuk fűzni


 

A vízben a kis korongok megduzzadnak és valahogy így festenek majd

 

Nincs más hátra, mint horgásszunk…

 

Higgyétek el, egy próbát megér!

 

Folytatás->



Lap tetejére